perjantai 17. kesäkuuta 2016

"Asiat järjestykseen!"

Moikka!
Pahoittelut mahdollisista ajatus- ja kirjoitusvirheistä tässä postauksessa, kirjoitin tämän postauksen kymmenen maissa illalla, kuukausi tapahtumien jälkeen ja kaiken kukkuraksi flunssassa- kertokaa siis ihmeessä, jos jossain lukee jotakin vaikeaselkoista tai muuten höperöä!
Tällä kertaa ollaankin jo päästy niinkin pitkälle, että ollaan jo kisoja edeltävässä perjantaissa ja meidän ihan oikeassa viimeistelytreenissä- edelliset treenit meni niin pyllylleen, että pakkohan se oli ängätä vielä estetunnille ennen kisoja. Tehtävät olivatkin onneksi tosi samankaltaisia, ja näin kisaradan ratsastuksen jälkeen, ilman tätä treeniä ei olisi kyllä selvitty puhtaasti varmaan yhdestäkään esteestä kisoissa!
Tuntia varten rakensimme kentälle diagonaalille innarin ristikko-ristikko, pitkälle sivulle yhden okserin, tallin puoleiselle lyhyelle sivulle yksittäisen pystyn hieman vinoon (ihan tarkoituksella siis :D) ja kentän puoleiselle pitkälle sivulle linjan pysty-pysty, muistaakseni esteiden välissä oli n.17,5m. Tehtävää vaikka minkälaista oli siis tarjolla, mutta meille tärkeimmäksi osoittautui linja, jolla päästiin harjoittelemaan sitä paljon puhuttua kontrollia. Nyt ei saanut tykittää menemään minne sattui, nyt piti hallita hevonen ja ängätä väliin askelia mieluiten enemmän, kuin se sujuva neljä- ja oli muuten paljon vaikeampaa, kuin voisi ajatella. Juuri kun on "oppinut" antamaan hevosen sujua, pitääkin taas ajatella toisella tapaa. Tällaista joustavuutta esteratsastus kylläkin vaatii, ihan samalla tavalla vaikkapa kisaradalla hevosta hieman hillitään harvaan rakennetulle pystylle, ja ratsastetaan leveälle trippelille vähän eteen.
"Ei huvita mamma koota nyt :c"
Alkuverryttelyssä aloitettiin itsenäisesti työstämään hevosia ympyröitä ja taivutuksia apuna käyttäen, sai tehdä kutakuinkin mitä vaan, mikä omalle hevoselle oli sopivaa- avoja, pohkeenväistöjä, tempon muutoksia, siirtymisiä... Pilleri oli alkuun tosi hidas, ja liikkui aika löntystellen. Minä otinkin sitten tehtäväksi ratsastaa pitkät sivut niin paljon eteen, kuin vaan kavioista suinkin irtosi, ja samalla huolehdin, että pidäte menee ennen kulmaa läpi ja ollaan takaisin perustemmossa. Maiju auttoi minua ympyröillä saamaan Pillerin kuuntelemaan pidätteitä lisäyksen jälkeen ja vastaamaan niihin vastustelematta- istuin alas harjoitusraviin, ja hidastin, hidastin, hidastin, ja taivuttelin, taivuttelin, taivuttelin, kunnes P vain juuri ja juuri ravasi ja vastasi taivutukseen rehellisesti. Ympyrän jälkeen päästin hevosen taas ravaamaan eteen, ja pitkällä sivulla vielä vähän enemmän pohkeesta eteen, kunnes taas perusravin kautta hidastettuun. Tämä toimikin tosi hyvin, ja P vastasi muutaman kierroksen jälkeen kaikkiin apuihin ihan hurjan hyvin!
"uijuijuijui siellon este, este, este, este, jeeee..!"
"LOIKKA!"
P oli niin tosissaan :D
P on niin söpö! Ihana, kun siitä saa melkein jokaiselta tunnilta tällaisia korvat tötteröllä kohti kameraa- kuvia :)
...yhden jos toisenkin :)<3
Verryttelyhypyiksi otettiin ensin kaksi kertaa ravilähestymisellä pientä ristikkoa. Ravilähestymiset ovat minulle henkilökohtaisesti vähän vaikeampia, koska silloin minun on vaikeampi päätellä, milloin hevonen lähtee ponnistukseen. Laukassa askeleella on paljon selkeämpi pituus ja rytmi, jolloin on helppo itsekin laskea ja mallata etäisyyttä sopivaksi. Ensimmäinen hyppy menikin minun ihmetellessä, enkä päässyt ollenkaan mukaan kun P ratkaisikin kauempaa. Taisi Pillerikin yllättyä, että "hei, siellä on este!" :D Toinen ravilähestyminen oli jo paljon parempi, ja itsekin olin jo samalla kartalla hevosen kanssa- laskeutumisesta sai jatkaa laukassa, ja seuraavat toistot tultiin sitten kokoajan laukaten. Näissä ei ollut sen kummempia ongelmia, Pillerillä alkoi olla jo pörinät päällä ja ratsastajaa senkun vain nauratti koko touhu- meidän treenien pitääkin aina olla niitä hyvän mielen treenejä, ei stressat turhia! :) Verryttelyä jatkettiin vielä ottamalla kahdesti hypyt toisesta suunnasta samalle esteelle, tällä kertaa pystynä. Vaikka Pilleri vähän "veti" esteelle, sujui lähestymiset silti ihan hyvin ja hypyt oli hyviä, ei yhtään etupainoisia tai laakoja. Väliin otettiin vielä yksi toisto innarille, ei ongelmia ja oikein kivoja hyppyjä- näistä oli hyvä jatkaa päivän varsinaisille tehtäville, jotka aloitettiinkin toisella pitkällä sivulla olevalla linjalla. Saavutetun kontrollin olisi parempi nyt pitää!
Hienoin P <3

Siis mikä ihme on tämä? :D
Ratsastan nykyään näköjään pupujusseilla!
Ensimmäinen kerta meni hyvin, minusta vähän tuntuu, että P ei vaan kerinnyt tajuta, että ai nyt pääsee hyppäämään jo jonkinlaisia pomppuja ristikoiden sijaan, eikä kerennyt kiihtyäkään sen kummemmin. Toisella jo pientä kiihtymistä, mutta ei mitään kummempia kuitenkaan, ei katastrofeja tai kummallisia leiskautuksia. Kolmas (jonka piti olla viimeinen..) toisto olikin sitten jo eri tarina, kun P suoraan sanottuna vaan meni miten mieli, vaikka kuinka koitin saada pidätteen menemään perille- heti uudestaan, ja yritin mennä niin pientä laukkaa jo sisäänkin, ettei hevonen vaan voi lähteä kiikuttelemaan minua esteiden välissäkään. Ei mahdu vieläkään, uudestaan. Aloin jo vähän epäillä, josko täältä koskaan selvitään oikeasti viidellä eikä neljällä ja puolella ulos, mutta vihdoinkin se jonkinlainen selkeä viisi askelta saatiin esteiden väliin ja päästiin jatkamaan eteenpäin- ei paras suoritus, mutta toisaalta suoritukset olivat siinä mielessä tasaisia, että tempo pysyi samanlaisena lähestymisestä tehtävältä poistumiseen saakka, eli alkuperäisenä ongelmana oli pikemminkin jo alkujaan liian kova vauhti, kuin kontrollin menetys esteiden välissä.

Linjan jälkeen tultiin pientä tehtävää, jossa piti ratsastaa innarilta linjalle ja linjalta tallin päädyssä olevalle pystylle, josta tiukka käännös vasemmalle. Innarin aikana siis vaihdettiin laukka vasemmasta oikeaan, tultiin linja oikeassa, jatkettiin pystylle, jonka päällä takaisin vasen laukka ja neulansilmäkäännöksellä vasempaan kierrokseen uraa pitkin. Laukanvaihto-tehtävät tekevät meille ratsukkona hyvää, koska meillä on taipumusta siihen ristilaukkaan, joka kiihdyttää sitten hevosta ja radalla ollaankin ongelmissa, jos niin käy. Innari sujui hyvin, ja linjakin ihan mallikkaasti, vaikka aika voimakkaasti sai hevosen liikettä vastaan vängätä ja edestä pitää kiinni, jotta saataisiin viisi askelta. Jotain tuli opittua ylimääräisistä toistoista linjan ratsastuksessa, eikä tarvinnut onneksi vetäistä suoraan uusiksi tällä kertaa ;) Pystyä lähestyessä oli aikaa laittaa ne kuuluisat asiat järjestykseen, ja vaikka hyppy olikin aika laaka (ja minä jäljessä hypystä), laskeuduttiin vasemmassa laukassa ja käännyttiin ongelmitta ennen aitoja- sitähän minä aina sanon, että vaikka kokoa onkin jo ihan hevosen verran, kääntyy P vaikka kolikon ympäri, kun vaan saa sen hyvin vastaamaan apuihin :) Tehtävästä jäi hyvät fiilikset, ja kun ilman mitään "onnistumis-paineita" ratsastin lopputunnin, oli edessä tuplasti parempia suorituksia ja hyväntuulisuus paistoi kasvoilta :)

Valtamerialus :D
Venyyyy..!
Tunnin loppuun tultiin vielä pientä tehtävää okserin kanssa, ensin ihan vaan pelkkä okseri kahdesti. Okseri pidettiin takakorkeana, mutta ehkä parempikin niin onnistumisen kannalta tällaiselle etujaloistaan epätarkalle ratsukolle.. :D Molemmat "lämmittelyhypyt" okserille tuntuivat kivalle, vaikka P pääsikin vähän liian pitkäksi lähestyessä ja esteen päällä. Yksittäisten hyppyjen jälkeen tultiin vielä kontrollia edelleen harjoitellen okserilta linjalle vasemmassa kierroksessa, ideana okserille ratsastaen vähän energisempää laukkaa leveysesteen takia ja linjalle sitten vähän kiinni, jotta saadaan samanlainen hyvä suoritus, kuin aiemminkin. Linjan ensimmäinen pysty putosi alas, tultiin vaan yksinkertaisesti liian lähelle ja P ei pystynyt enää "nousemaan tarpeeksi", mutta ei anneta sen haitata, muuten meni kuitenkin kokonaisuudessaan ainakin tuplasti paremmin, kuin edellisellä tunnilla, joten tehtävä suoritettu- me parannettiin, ja vielä huimasti!
Löytyi hyvä kohta, mistä rapsutella :3
Loppuraveissa olin ihan todella tyytyväinen Pilleriin, näillä fiiliksillä lähdettiin kisoihin kyllä hyvillä mielin! Ja hyvinhän ne kisat sitten menikin, jos et ole vielä lukenut postausta niin se löytyy täältä! :) Harmi, ettei alle tullut yhtään korkeamman kisakorkeuden estettä, joita olisi ehkä tarvittu, mutta eihän sitä toisaalta pidä ratsastaa yhtään sen erilaisemmin, oli este sitten 70cm tai 80cm, vaan antaa hevoselle sen oma tila suorittaa. Turha jossitella siis, ettei esteitä tällä kertaa korotettu- ei niitä pidäkään aina korottaa :)
Aina paras <3
Miten teidän kisojen kenraaliharjoitukset ovat lähiaikoina sujuneet?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
Ensi kerralla onkin luvassa vähän erikoisempaa materiaalia estetunnilta- stay tuned!
XOXO,
Siiri

10 kommenttia:

 1. Hienon näköstä menoa teillä taas, muutenkin superihana postaus ❤

  VastaaPoista
 2. Enpä ole kisoissa koskaan käynyt. :p Mutta ai että, kun on kivoja kuvia, ja lähestulkoon kuolin naurusta kun näin tuon pupujussikuvan, Pillerin ilme kruunaa kaiken!

  Postaus oli muuten erittäin tarkka ja selkeä, ei siitä huomannut, että olisi kello kymmeneltä nuhassa kirjoitettu, eikä virheitäkään pistänyt mun silmään. Ainoastaan linkki kisapostaukseen on jostain syystä jäänyt matkan varrelle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä korjaan linkinkin mukaan, haha kiitos vinkistä! :D P oli kyllä tosi hyvä :3

   Poista
 3. Ää, aivan kauhea hyppykuume! Tulee niin kiva fiilis kun lukee sun hyppypostauksia, kun itse ei pääse hyppäämään. No mutta koska kisat menivät hyvin, niin eihän siitä ollut haittaa ettei treeneissä ollut alla samaa korkeutta kuin kisoissa.

  Minulla kun ei kisoja ole tulossa, niin ei ole sitten ollut kisatreenejäkään. Mutta ne muut ihan normaalit treenit ovat menneet ihan kiitettävästi, jonka seurauksena on tullut sitten innostusta kisaradoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :)! Hienoa, että treenit ovat sujuneet, toivotaan saman vireen jatkuvan teilläkin :3

   Poista
 4. Oikein kivannäköistä menoa! Kuvistakin jo huomaa, että Pilleri on tosi innoissaan. :') Mä ratsastin viime kisani niin, että en ollut kyseisellä hevosella edes hypännyt rataa, saatika sen korkuisia esteitä mitä kisoissa hyppäsin.. :-D Ne kisat meni kumminkin todella hyvin (kummassakin luokassa sijoitus) ja kaiken kiitoksen siitä voi vaan antaa Ulpulle. :-) Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, hän on niin korvat tötteröllä ;) Sama kokemus löytyy täältäkin, Lucaksella en hypännyt ennen sitä enkä sen jälkeen mutta kasikympin radalta selvittiin :D silloin oli tarkoitus mennä Pillerillä myös, mutta en jostain syystä sillä saanut mennä- en muista miksi :p liekö heppa kipeänä vai minä liian uhkarohkeana :D
   Kiitos kehuista Janina! <3

   Poista
 5. Tosi kiva postaus! Aina mielenkiintosta lukea sun postauksia. :) Pilleri näyttää tosi innostuneelta kuvissa! Ja kuvat on muutenkin todella hyviä. :D Päivänvalossa onkin paras ottaa kuvia, kun kuvien laatu (ainakin omalla kamerallani) on silloin paras.
  Meillä meni tämänpäiväiset kisat todella hyvin, sekä myös niitä edeltäneet estetreenit! Ismokin näytti tänään taitonsa, ja ai että miten hieno esteponi siitä vielä tulee. <3

  VastaaPoista
 6. Oi että, superia! Hieno Ismo ja hyvä te!! :)

  VastaaPoista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!